THUISKOMEN IN HET LLOYDKWARTIER

Menig matroos voer de haven in op weg naar huis of juist op pad naar het ruige avontuur. Vandaag de dag is het in het Lloydkwartier thuiskomen in een stoere en luxe woonomgeving. Het is de plek waar je kunt wonen in oude, prachtig gerenoveerde havenloodsen tot moderne, splinternieuwe wooncomplexen. En hoe divers ook, veel is hetzelfde. Het Lloydkwartier ligt op precíes dezelfde plek als 50 jaar geleden, het water van toen klotst tegen dezelfde kades en de vrachtschepen varen nog steeds langs beide pieren.

Met de komst van innovatieve woonprojecten zoals Eden District, STACK, Lloyd Yard, Babel en SAWA breidt het Lloydkwartier zich verder uit. Heel mooi natuurlijk, maar die woontorens staan er niet van de ene op de andere dag. Daarom zijn op braakliggende terreinen bewonersinitiatieven ontstaan op het gebied van vergroening, ontmoeting en speelgelegenheid voor kinderen. Het laat zien hoe betrokken de bewoners van het Lloydkwartier zijn.

Op dit moment wonen er zo’n 1700 mensen in het Lloydkwartier. De komende jaren komen er nieuwe woongebouwen bij, met allerlei soorten mensen die duidelijk één ding gemeen hebben: de liefde voor deze prachtige, écht Rotterdamse plek.

 • Eden District

  13 oktober 2020

  Rotterdam’s best kept secret… Eden District ligt in het Lloydkwartier Rotterdam, aan twee kanten aan… Lees meer »

 • SAWA

  13 oktober 2020

  Het gezondste gebouw van Nederland…  Deze tijd vraagt om een nieuwe manier van denken over… Lees meer »

 • Lloyd Yard

  13 oktober 2020

  Stoer. Robuust. Open. Energieneutraal. Duurzaam. En 100% Rotterdams. Lloyd Yard verbindt het roemruchte verleden van… Lees meer »

 • BABEL

  30 oktober 2019

  Uniek woonconcept met gestapelde gezinswoningen BABEL is een woontoren aan de Kratonkade, op de hoek van… Lees meer »

 • STACK

  28 oktober 2019

  De schepen op het water, de havens in de verte. Het uitzicht vanaf de Müllerpier… Lees meer »

Lloydkwartier Rotterdam

Mogen wij jou op de hoogte houden?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang alle nieuwe updates

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.