THUISKOMEN IN HET LLOYDKWARTIER

Menig matroos voer de haven in op weg naar huis of juist op pad naar het ruige avontuur. Vandaag de dag is het in het Lloydkwartier thuiskomen in een stoere en luxe woonomgeving. Het is de plek waar je kunt wonen in oude havenloodsen die zijn omgebouwd tot wooncomplexen. Wie liever verblijft in een loft op de kop van de Müllerpier of als zelfbouwer aan de slag wil, kan ook terecht. En hoe divers ook, veel is hetzelfde. Het Lloydkwartier ligt op precíes dezelfde plek als 50 jaar geleden, het water van toen klotst tegen de dezelfde kades en de vrachtschepen varen nog steeds langs beide pieren.

Met de komst van innovatieve woonprojecten zoals Eden District, STACK en Babel breidt het kwartier zich verder uit. Heel mooi natuurlijk, maar die woontorens staan er niet van de ene op de andere dag. In de achterliggende periode zijn op braakliggende terreinen bewonersinitiatieven ontstaan op het gebied van vergroening, ontmoeting en speelgelegenheid voor kinderen; een gevolg van betrokkenheid van bewoners op hun leefomgeving. Kijk eens naar ‘Tuin op de Pier’.

Er wonen op dit moment ca. 1700 mensen in het Lloydkwartier. De komende jaren worden er gefaseerd nieuwe woongebouwen toegevoegd aan het bestaande aanbod.

 • Dok & Kaai

  30 oktober 2019

  14 eigenzinnige eengezinswoningen Het project bestaat uit twee blokjes van zes eengezinswoningen en twee vrijstaande… Lees meer »

 • BABEL LLOYDPIER

  30 oktober 2019

  BABEL is een nieuwbouw project op de wereldse Lloydpier in Rotterdam. Eigenlijk woon je straks in BABEL in een eengezinswoning. De… Lees meer »

 • STACK

  28 oktober 2019

  De schepen op het water, de havens in de verte. Het uitzicht vanaf de Müllerpier… Lees meer »

 • Eden District

  28 oktober 2019

  Verscholen aan de historische Lloydpier, tussen de Kraton- en Lloydkade in Rotterdam ligt het niewbouwproject… Lees meer »

Lloydkwartier Rotterdam

Mogen wij jou op de hoogte houden?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang alle nieuwe updates