Het gezondste gebouw van Nederland… 

Deze tijd vraagt om een nieuwe manier van denken over wonen. Over bouwen. En over samen leven. SAWA is een iconisch gebouw. Een gebouw van hout in het hart van het Lloydkwartier met ruim 100 woningen, een mix van koop en middenhuur. Een plek voor stedelingen. 

SAWA wordt een houten gebouw. Bouwen in hout is de meest duurzame manier van bouwen. Hout stoot namelijk geen CO2 uit maar slaat het juist op. Planten, vogels en insecten krijgen in SAWA alle ruimte om te leven. Met groene gevels en terrassen met vaste plantenbakken stimuleert SAWA de biodiversiteit in de stad. Zo ontstaat een gezond, milieuvriendelijk leefklimaat. 

De eerste zes koopwoningen zijn gereserveerd. Voor deze woningen zijn pioniers gevonden die meedenken over het verder brengen van het ontwerp, het groenplan en ook de manier waarop de bewoners van SAWA straks samen leven. SAWA wordt een gebouw waar buren elkaar tegen komen en elkaar kunnen helpen als dat nodig is. Er komen collectieve ruimtes en voorzieningen op de begane grond. Hier is genoeg ruimte om je buren te ontmoeten. En om dingen te delen, zoals gereedschap of boeken.

De hoogteverschillen met veel buitenruimte, groen en hout maken van SAWA een vriendelijk en sfeervol gebouw. Het getrapte verloop van de hoogbouw geeft de omgeving lucht en licht.

De royale terrassen geven de woningen optimaal zicht en buitenruimte. Alle balkons zijn riant en ontworpen vanuit zicht en comfort. Op het parkeerdek komt een gemeenschappelijke tuin. 

Nice Developers en ERA Contour ontwikkelen samen SAWA. Nice Developers zijn de vriendelijke buurtontwikkelaars. Hun kantoor staat op de Lloydpier, ze kennen de plek als geen ander. ERA Contour maakt graag buurten in Rotterdam sterker. Daarin hebben Nice en ERA Contour elkaar gevonden. Mei architects and planners heeft opdracht gekregen om dit appartementengebouw te ontwerpen. De volgende woningen gaan in het voorjaar van 2021 in verkoop. Het SAWA team neemt buren en mensen die hier graag willen wonen mee in het ontwikkelproces. Inschrijven en meer lezen? Bekijk dan de website.

Over dit bericht

  • Geplaatst op 13 oktober 2020
Terug naar het nieuws Ik heb belangstelling

Mogen wij jou op de hoogte houden?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang alle nieuwe updates

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.