Dynamisch en stoer versus groen en persoonlijk

Op de historische Lloydpier, tussen de Kraton- en Lloydkade in Rotterdam, ligt Eden District. Daar waar de boten naar Indië ooit vertrokken, wordt een prachtig nieuwbouwplan gebouwd met appartementen, penthouses en stadswoningen en in het midden een fraaie, groene binnentuin. Medio 2022 zijn de nieuwe woningen klaar.

Duurzaamheid en ontmoeten waren belangrijke pijlers tijdens de ontwikkeling en het ontwerpproces van Eden District. Zo worden de gevels deels opgetrokken met gerecyclede bakstenen. Een mooie manier om materialen een tweede leven te geven en daarmee gelijk een stuk karakter aan het plan toe te voegen. En op de Lloydpier hebben wind en zon grote invloed, die elementen zijn aangegrepen om energie op te wekken in een zogenaamd Powernest op het dak aan de Maas.

De gemeenschappelijke binnentuin grenst aan de privé tuinen van de tweelaagse appartementen en stadswoningen en nodigt uit tot ontmoeten, spelen en gezamenlijke activiteiten. Twee monumentale platanen bepalen het beeld en het karakter. De groene oase is bedoeld als tegenhanger van de stoere, harde kades van de Lloydpier.

Eden District is onderverdeeld in drie deelplannen. Riverside ligt aan aan de kant van de Maas waar de boten varen, Waterfront aan de Schiehaven en The Gardens liggen aan de twee tussenstraten Loods Borneo en Loods Bali.  Er is nog beperkt aanbod beschikbaar.

Meer informatie over Eden District
Bezoek de website voor meer informatie of neem contact op met Kettner Makelaardij als je interesse hebt in een stadswoning of appartement en met Christie’s International Real Estate als je interesse hebt in een penthouse.

Beelden van Lloydkwartier

Mogen wij jou op de hoogte houden?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang alle nieuwe updates