DECOR VAN ONDERNEMERSGEEST

HET VERHAAL VAN YIPYIP

Het verhaal van YipYip begint met twee net afgestudeerde CMD’ers. In 2010 startten Tim Nooteboom en Tim Pelgrims samen een bedrijf waarin hun passie om gebruiksvriendelijke (mobiele) software te ontwikkelen de ruimte kreeg. En de Schiecentrale vormde het decor van die droom. Negen jaar later staat er een succesvol, professioneel bedrijf met 15 medewerkers, en is de werkruimte uitgebouwd tot 3 riante units. Een van de twee Tim’s vertelt: “Hier is het allemaal begonnen en hier gaan we voorlopig niet meer weg!”

De mensen van YipYip komen hier thuis. Niet om te wonen, maar om te werken. Tim: “We huisvesten in de prachtige, moderne Schiecentrale. Met het fenomenale uitzicht op het water en de bijzondere architectuur rondom het gebouw, is dit echt een plek om je thuis te voelen. Een lekker broodje halen bij Berry’s tussen de middag of een borrel bij Verhip; een lunchwandeling langs het water of wat zonnestralen pakken op de kade. Onze bezoekers vinden het een feest om op de 8e verdieping van de Schiecentrale te genieten van het uitzicht op o.a. de Euromast. We zijn er trots op hier elke dag te mogen werken en voelen ons zeer thuis, ook dankzij de diverse film-, game- en pizza-avondjes met alle medewerkers!”

Wat Tim betreft kan het Lloydkwartier niet zonder YipYip. “Vernieuwing en creativiteit behoren tot het DNA van het gebied en daar past YipYip perfect tussen. We leggen contact met onze collega-bureaus, laten ons inspireren door de andere mooi ingerichte kantoren en zoeken waar het kan naar kruisbestuivingen tussen projecten en ondernemers. Met RTV-Rijnmond als bruisend mediacentrum voelen wij ons bevoorrecht om tot deze moderne industriële kennishub te behoren.”

Wat er vooral níet moet gebeuren met het Lloydkwartier is het wegnemen van groen en zichtlijnen over het water. Tim legt uit: “De weidsheid, veelkleurige stenen gebouwen, architectuur met het grote gebaar: het zijn echte kenmerken van het LLoydkwartier en deze mogen worden omarmd. De Watertaxi en Waterbus leggen aan voor de deur, we zijn verbonden met de stad – maar wel op een eigen stukje robuuste stad.”

Tim vindt dat er nog wel wat leuke horeca bij mag. “Terrassen in de zomer waar je lekker een hapje kunt eten met uitzicht op het water. En nog meer levendigheid en faciliteiten voor de bewoners in het gebied, zodat die leuke mix tussen wonen en werken wordt versterkt. De een pakt zijn auto in voor een lange vakantie; de ander parkeert zijn fiets om de werkdag te beginnen. Kinderen spelen op straat, terwijl daar omheen de zakenlunches in de zon plaatsvinden; scholieren verzamelen zich in de pauze, sportverenigingen gaan los op het sportveld… Iedereen maakt op zijn eigen manier gebruik van de openbare ruimte. Er is lucht, ruimte en zuurstof. Dat maakt het Lloydkwartier zo bijzonder!”

www.yipyip.nl
010 763 07 63
info@yipyip.nl

Mogen wij jou op de hoogte houden?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang alle nieuwe updates

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.